ONDERTEKEN DE LYME PETITIE

 in Algemeen, Campagne, ILADS, Lyme

De patiëntengroep ‘Ziekte van Lyme’ is de ILADSVOORLYME petitie gestart en willen 40.000 handtekeningen verzamelen om de Lyme-richtlijn op de politieke agenda te krijgen.

Er is geen (h)erkenning, behandeling, vergoeding en hulp voor de Lyme patiënten in Nederland. Lyme patiënten worden aan hun lot overgelaten vanwege een richtlijn die niet voldoet. Door de veel te korte kuur blijven patiënten ziek.

Er is geen enkele wetenschappelijke studie waaruit blijkt dat de borrelia-bacterie, die ziekte van Lyme veroorzaakt, uitgeroeid is na de aanbevolen maand antibiotica. Er zijn minimaal 293 peer-reviewed studies die aantonen dat de borrelia-bacterie persisteert na deze korte kuur: http://www.lymebelgiebelgiqueprotest.be/menu/publicaties/293-peer-reviewed-studies/


Dit mag zo niet langer. Help mee voor een betere richtlijn en onderteken de petitie zodat patiënten niet aan hun lot worden overgelaten
schrijft Nicolette van Dam op Instagram.

Onderteken de petitie: https://iladsvoorlyme.petities.nl

U kunt ook handtekeningen op papier ophalen. Download het handtekeningenformulier hier 
Om de petitiebladen op te sturen kunt u contact opnemen met info@LymeEpidemie.nl

CAMPAGNE

Internationale, gespecialiseerde artsen en onderzoekers boeken inmiddels succes met nieuwe richtlijnen voor de behandeling van chronische Lyme met langdurige antibiotica en complementaire middelen. Maar die worden in ons land nog niet geaccepteerd door de politiek, de wetenschap en de zorgverzekeraars.

Patiënten hebben zelf vaak geen geld voor een behandeling in het buitenland en worden steeds zieker. Soms met de dood of euthanasie tot gevolg. Ook worden ze vaak geteisterd door rechtszaken en dat door een ziekte die in ons land ‘niet bestaat’.

Daarom is in Nederland en België een groep -veelal ernstig zieke- Lymepatiënten in actie gekomen om bij een breed publiek aandacht en erkenning te vragen voor de schrijnende situatie waarin ze verkeren. Het is een groot maatschappelijk probleem. Met de campagne strijden deze patiënten voor doorbraak in de impasse van de behandeling van chronische Lymepatiënten en het doorbreken van het onrecht.

Op het programma staan een film, petitie, (sociale) mediacampagne met diverse acties en initiatieven in het land.
Bekende ambassadeurs helpen mee om de campagne kracht bij te zetten.

Recente berichten

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.