LYME EVENT 5 NOVEMBER 2017

Programma

Op 7 november 2017 organiseerden wij een symposium voor Lymepatiënten. Het programma bestond uit
12.00 – 13.00 – Ontvangst en info-markt
13.00 – 13.10 – Welkomstwoord
13:10 – 13:25 – Video-toespraak Dr. Richard Horowitz
13.25 – 14.20 – Sneak preview S.O.S. Lyme ‘de onzichtbare epidemie’
14.20 – 15.00 – Pauze en  info-markt
15.00 – 15.10 – Nawoord Regisseur Pim Giel
15.10 – 15.50 – Internationale artsen aan het woord: Prof. Christian Perrone, Dr. Armin Schwarzbach
15.50 – 16. 10 – Optreden Pete Philly & crew
16.10 – 17.00 – After-drink en info-markt

Expositie: Lyme, (on)zichtbaar lijden – (in)visible suffering
In deze expositie werd het onzichtbare lijden van chronisch Lymepatiënten, zichtbaar gemaakt. 10 verschillende Lymepatiënten van verschillende leeftijden, beelden op een kunstzinnige wijze hun ervaringen, emoties of klachten uit. De expositie werd georganiseerd door chronisch Lymepatiënt Angela Drenth, in samenwerking met fotografe Angela Everduim Stoop (AES Artworks fotografie).

Met medewerking van o.a.:

horowitz
Dr. Richard Horowitz
perronne1
Prof. Christian Perronne
schwarzbach
Dr. Armin Schwarzbach
philly
Pete Philly
Bio Horowitz
Dr Richard Horowitz is een gecertificeerde internist in de privé-praktijk in Hyde Park, NY. Hij is medisch directeur van het Hudson Valley Healing Arts Center, een integratief medisch centrum dat zowel klassieke als complementaire benaderingen combineert bij de behandeling van Lyme en andere aandoeningen. Hij heeft de laatste 26 jaar meer dan 12.000 patiënten met chronische Lyme-ziekte behandeld, waarbij patiënten van over de hele wereld (VS, Canada en Europa) naar zijn kliniek komen. Hij is voormalig assistent directeur van de geneeskunde van het Vassar Brothers Hospital in Poughkeepsie, N.Y., en is een van de oprichters en voormalig verkozen president van ILADS, de International Lyme and Associated Diseases Society. Hij is ook voormalig president van de ILADEF, de International Lyme en Associated Diseases Educational Foundation, een non-profit organisatie gewijd aan de opleiding van gezondheidswerkers over teken-overgedragen ziekten.
Bio Perronne
Professor Christian Perronne is afdelingshoofd infectieziekten aan het universitair ziekenhuis Raymond-Poincaré in Garches, faculteit geneeskunde Paris-Île-de-France-Ouest. Hij was voorzitter van talrijke medische en wetenschappelijke instanties, in het bijzonder het ‘Collège des professeurs de maladies infectueuses et tropicales’. Hij was vice-president van een werkgroep vaccinatie aan de Wereldgezondheidsorganizatie (WHO).
Professor Perronne is een van de eerste ziekenhuisartsen in Frankrijk die reeds vele jaren het gebrek aan erkenning van de chronische vorm van Lyme heeft aangeklaagd. In zijn boek « la Vérité sur la maladie de Lyme », vertelt hij klaar en duidelijk wat over de ziekte is geweten en hoe die kan behandeld worden. Het boek draagt ook bij tot een beter begrip en behandeling van minder gekende ziektes die veroorzaakt worden door verborgen infecties, zoals de ziekte van Lyme.
Bio Schwarzbach
Armin Schwarzbach uit Augsburg, Duitsland, is een specialist in laboratorium geneeskunde en infectieziekten. Hij is reeds voor 20 jaar werkzaam op het gebied van diagnostische tests voor Borrelia Burgdorferi en co-infecties. Hij werd een expert op dit gebied door de testresultaten van meer dan 20.000 patiënten te vergelijken met de specifieke symptomen van deze patiënten.
Na het opbouwen van een breed scala aan expertise, erkende en herkende Dr. Schwarzbach het probleem van de ongevoelige testen en het ontbreken van normalisatie met betrekking tot Borrelia Burgdorferi antilichamen ELISA en immunoblot-testen. Hij bereikte dit door deze testresultaten te vergelijken met de typische symptomen van Lyme.
Dr. Schwarzbach is lid van de Duits Borreliose Society, de Zwitserse Vereniging voor Teken-overgedragen ziekten, de Duitse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde , de Duitse Vereniging voor Medische Laboratorium Specialisten DGKL en de Australasian Integrative Medicine Association.
Bio Philly
Zanger en Rapper Pete Philly over de ziekte van Lyme “Het vechten tegen deze verschrikkelijke ziekte zorgde ervoor dat ik mijn leven weer helemaal opnieuw moest opbouwen. Maar ik ben er nog, ik leef nog en ik heb me nog nooit zo aanwezig gevoeld.”
“Ik ben dankbaar voor het feit dat zoveel mensen me op straat en op social media vroegen of ik nieuwe muziek zou gaan maken. En dat terwijl ik me gedroeg als een miserabele persoon.” “Ik ben begonnen met het maken van wat nieuwe muziek na jaren gevuld met therapieën, maar ik moet geduldig zijn. Om Schwarzenegger maar even te quoten: ‘I’ll be back’.” Het nieuwe album van Pete Philly is inmiddels uitgebracht.

Supporters:

TS Products heeft een breed assortiment gezondheidsproducten, homeopathische geneesmiddelen en huidverzorgingsproducten voor mensen die een bewuste, natuurlijke keuze maken. Met merken als AtroFlex, Bach, Rescue, BreastGro, Caricol, Clarity, Epigenar, Ferrotone, Green Magma, HairGro, Himalaya, LitoFlex, Membrasin, Noviral, NutraMedix, Pflüger natuurmiddelen, Pflüger Schüsslerzouten, Promensil, Rio Range, Sambucol, Snurdim, Urtizon, Zell H3 en Best Choice.
R.E.D. specialiseert zich in het ontwikkelen en uitvoeren van diagnostische testen en testmethodes met betrekking tot chronische immuunziekten, intestinale stoornissen, door teken overgedragen ziekten en multifactoriële aandoeningen zoals autisme en het Chronische Vermoeidheids-syndroom (CVS). Redlabs werkt nauw samen met deskundige artsen en met de focus op een integratieve benadering.
Hier kunt u terecht voor het verbeteren van uw leefstijl en gezondheid. Dit kan zowel preventief, als curatief. Zij maken gebruik van orthomoleculaire geneeskunde, APS-therapie, fysische vaattherapie en van de EsTeckscan. Hiermee wordt de fysiologie van het lichaam in kaart gebracht, naast lichamelijk en laboratoriumonderzoek. Zij zien cliënten met CVS, de ziekte van Lyme, darm/pijnklachten en auto-immuunziekten.
ArminLabs voert testen uit voor chronische infectieziekten (o.a. tekenbeetziekten). Zij zijn gespecialiseerd in T-cellulaire testen (EliSpot), B-cellulaire testen (IgA, IgM en IgG-antilichamen) en NK cellen testen (CD57, CD56) voor bacteriële, virale, parasitaire en schimmel infecties. De bekendste door o.a. teken-insecten overgedragen infectie wordt de ziekte van Lyme genoemd. (testen voor) co-infecties: Ehrlichia/Anaplasma, Rickettsia, Bartonella en Babesia en Chlamydia, Mycoplasma, Coxsackie-virus, EBV, CMV, HSV en HHV6 infecties spelen (naast Lyme) vaak een grote rol.
Kalida wil zich qua voedingssupplementen onderscheiden van anderen, door een persoonlijke service en producten met een goede prijs/kwaliteit verhouding te leveren. Eerlijkheid en betrouwbaarheid zijn de kernwoorden waar zij voor staan.
Een reiziger die zich goed voorbereidt zorgt voor Care Plus® in zijn bagage. Met de gezondheidsbeschermende producten van Care Plus ga je onbezorgd op pad, zowel ver weg als dichtbij huis. Care Plus® is de productenlijn van Tropenzorg B.V.®, sinds 1992 dé specialist op het gebied van gezond en veilig reizen.
Make Well Nutritionals biedt hoogwaardige kwaliteit dieet- en kruiden supplementen, gemaakt in Duitsland en Oostenrijk. We zien onszelf als een partner voor doctoren, klinieken en alternatieve behandelaars over de gehele wereld, die zich richten op inflammatie , het immuunsysteem en multisysteem/infectie-ziektes.
Here at the BCA-clinic, we use a holistic approach to treat patients suffering from tick-borne diseases. By combining various providers in one facility, the BCA-clinic is able to offer visiting (consulting) hours, medical diagnostics, laboratory tests, specialised therapy and rehabilitation under one roof in a quite extraordinary way.
De uitgeverij is ontstaan vanuit de gedachte dat mensen te éénzijdig worden voorgelicht door overheid en industrie met name op het gebied van financiën en gezondheid, die overigens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Om die reden zijn de uitgaven van Succesboeken.nl voornamelijk gericht op de categorieën die gezondheid, financiën, maar ook persoonlijke groei omvatten. Inmiddels is uitgeverij Succesboeken.nl de grootste selfhelp uitgeverij geworden.
Bij Innatoss Laboratories werken we aan uitstekende diagnostiek voor infectieziekten. Dit doen we door beschikbare testen zo slim mogelijk in te zetten én door nieuwe testen te ontwikkelen voor bv. Q-koorts en de ziekte van Lyme. Door testen te vereenvoudigen en te automatiseren, worden ze breed inzetbaar. Zo wordt complexe diagnostiek voor iedereen toegankelijk. Dit ondersteunt artsen en ziekenhuizen bij de diagnose van bv. de ziekte van Lyme en Q-koorts, houdt de zorg betaalbaar en helpt patiënten bij hun zoektocht naar een volledig antwoord.
Bio-Kult is een uiterst zuivere hypoallergene probiotica formule zonder additieven. De wetenschappelijk geformuleerde Bio-Kult multi-stam probiotica is ontwikkeld in de UK door neurologe en voedingsdeskundige Dr. Natasha Campbell-McBride (GAPS) voor mensen met een gevoelige spijsvertering. Daarom bevat Bio-Kult geen additieven zoals magnesiumstearaat, maltodextrine en zetmeelvullers. Bio-Kult is vegetarisch en gluten- en lactosevrij.

SOS Lyme Epidemie wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met dank aan / Interessante links:

This page is also available in: English