Frankrijk

Naar aanleiding van de 20 dagen durende hongerstaking van Matthias Lacoste en een oproep van meer dan 100 doctoren kwam de ziekte van Lyme actief in de Franse media.
Persbericht (klik)

Plan van aanpak
Vanaf dat moment is er een plan van aanpak gekomen ‘De ziekte van Lyme 2017’. Helaas geeft dit nog niet de ernst van de situatie weer dat er spoedig verandering moet komen.
Plan bekijken

In het plan van aanpak ‘De ziekte van Lyme 2017’ staat het volgende:
– acties ( lijst)
– stappen plan (conventie)
– 5 strategische punten:

  1. “One health” =toezicht verbeteren + stappen tegen teken
  2. Toezicht versterken + preventie van overdraagbare ziekten door teken
  3. Normaliseren + verbeteren van de patiëntzorg
  4. Verbetering van tests(diagnose)
  5. Mobiliseren voor onderzoek naar ziektes overgebracht door teken.

– Europese en internationaal aanpak

– Rol van regionale gezondheid instellingen (meer info voor de zieken maar ook de gezondheid professionelen)

Lyme Action (Aanklacht tegen labs, vanwege het achterhouden van informatie)
500 patiënten hebben een klacht ingediend tegen labs die de Elisa testen uitgeven omdat deze niet voldoen. We nemen hen kwalijk dat zij niet vermelden dat de Elisa niet 100% betrouwbaar is met als gevolg dat het gros gemist wordt. In Frankrijk en in Europa is het altijd verplicht om op een gecommercialiseerd product te vermelden dat deze niet voldoet ad eisen en dat het product niet 100% betrouwbaar is. De website van de Lyme Action: http://www.lymaction.fr/

Bloedbank actie
De patiënten in Frankrijk nemen het heft in eigen hand en stappen massaal naar de bloedbank. De ziekte van Lyme wordt verspreid door middel van de bloedbanken. De Borrelia bacterie heeft een celwandloze vorm, deze vorm ontglipt de fijnste filters.

Donation of blood, bone marrow, organs or other tissues transmits pathogens between donor and recipient – even, in the case of blood donation, when there is an attempt to filter blood. At an average of around 0.01 microns in diameter, L-form (!) bacteria are small enough to pass through even the finest of filters: https://mpkb.org/home/pathogenesis/transmission.

De patiënten zullen tijdens deze actie de media opzoeken.

christianperronne
Prof. Christian Perronne

In july 2016 Christian Perronne was one of the 100 french doctors who claimed for emergency to help lyme.

Professor Christian Perronne is department head of Infectious Diseases at the University Hospital Raymond Poincare in Garches , and co-director of a working group on vaccination at the World Health Organization (WHO). He is one of the only hospital doctors in France, who for several years have denounced the lack of recognition of chronic Lyme disease.

Underdiagnosed, poorly supported by health authorities, this infection transmitted by ticks, can cause, if left untreated, paralysis and dementia. Now it is in full expansion. “There is an emergency,” said Professor Perronne , who with a hundred other doctors, has launched in the “Obs” magazine an appeal to the Minister of Health.

In Frankrijk en Luxemburg gingen men onlangs uit protest de straat op. De afgelopen maanden zijn ze in Frankrijk massaal naar de bloedbank gegaan en zijn ze gaan kamperen voor het gebouw van de overheid. Het blokkeren van snelwegen staat nog in de planning.

This page is also available in: English Français