De ziekte van Lyme is een infectie ziekte die wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia. De ziekte van Lyme is een multisysteem ziekte en kan alles in het lichaam aantasten. Elke klacht kan worden veroorzaakt door de bacterie. Klachtenlink: https://desishiba.wordpress.com/2015/10/21/verschillende-varianten-en-klachten-van-lyme/. Wat typisch is voor Lyme, is dat de klachten komen en gaan. Het ene moment zit u bij de huisarts met dit probleem, het andere moment weer met een andere klacht. Er is een cyclus van 4 weken waarin de klachten tijdens de 4e week toenemen.

De klachten van de ziekte van Lyme zijn: neurologische (zenuwstelsel/hersenen), dermatologische (huid), reumatologische (spieren en gewrichten), cardiologische (hart), oftalmologische (ogen) en psychiatrische klachten. Deze bacterie kan alles in het lichaam aantasten. Hoe ziek iemand wordt heeft te maken met de hoeveelheid bacteriën, hoelang ze al in het lijf aanwezig zijn/groeien, hoe sterk het immuunsysteem is, hoe goed men nog in staat is om te ontgiften en de hoeveelheid stress in het leven.

De co-infecties van Lyme:
Bij een tekenbeet loopt men niet alleen het risico om de ziekte van Lyme op te lopen maar ook andere tekenbeetziektes zoals: Bartonella, Babesia (Malaria-achtige), Ehrlichia, Rickettsia, Mycoplasma, FSME, Yersinia (Fam vd Pest), Mycoplasma. Hoe meer co-infecties, hoe complexer de situatie en het klachtenpatroon.

Lyme is de snelst groeiende infectieziekte ter wereld. Dagelijks komen er patiënten bij. De getallen moeten non-stop bijgesteld worden vanwege de vele missdiagnoses zoals: ME, CVS, Fibromyalgie, MS, ALS, Alzheimer, Parkinson, Reumatische artritis, Lupus, ADHD, ADD en Psychiatrische klachten.

De World Health Organisation zet de ziekte van Lyme onder de noemer “opkomende ziekten” naast Aids, Ebola, Sars, Hepatitis C. Deze opkomende ziekten vormen een belangrijke oorzaak van lijden en de dood en het opleggen van een enorme financiële last voor de samenleving meld de World Health Organisation.