Iedere Lyme patiënt is anders

 in Algemeen, Behandeling, ILADS

‘Als ik in 3 maanden kan genezen, kan een ander dat ook’

U kent de opmerkingen vast wel. Regelmatig krijgen we tips van de mensen om ons heen en van andere patiënten. Ik was na 3 maanden genezen omdat ik .. innam of … therapie deed. Goed bedoelde adviezen, maar niet reëel.

Dit bericht is dan ook voor de mensen die nog steeds denken dat een *** therapie van 3 maanden of een paar weken bij iedereen tot genezing kan leiden.

Iedere patiënt is uniek

Lyme is een multisysteem ziekte en geen enkele patiënt is hetzelfde omdat deze bacterie ALLES in het lichaam kan aantasten. Hoeveel er is aangetast, is per persoon verschillend.

Als u zwak bent, kunnen ook andere bacteriën en virussen actief worden en er komen met een beet vaak andere bacteriën en virussen mee, dat verschilt dus per persoon. Het immuunsysteem wordt aangetast en dat is bij elke persoon weer anders, organen kunnen gaan falen en ook dat verschilt per patiënt. De behandelend arts zal dan ook alle puzzelstukjes op z’n plaats moeten leggen.

Ik blijf deze zin herhalen: “Hoe ziek iemand wordt heeft dus te maken met de hoeveelheid bacteriën, hoelang ze al in uw lijf aanwezig zijn/groeien, hoe sterk het immuunsysteem is, hoe goed u nog in staat bent om te detoxen en de hoeveelheid stress in uw leven”.

Mensen die binnen 3 maanden van hun klachten af zijn gekomen, hebben enorm geluk gehad! Hetgeen hierboven staat zal bij hen nog functioneren.

U bent nu drager en zal drager blijven. Mocht u in de toekomst weer zwak worden, dan kan de bacterie weer toeslaan. De bacterie rolt zich op in de cyste vorm en kan overleven in een biofilm en als celwandloze vorm. (slaapstand) Zolang uw immuunsysteem sterk is zal u sterk blijven.. zodra u zwak wordt, kan de bacterie weer toeslaan.

“Ik was ernstig ziek”

Vrijwel elke Lyme patiënt komt op bed en kan niet meer ‘lopen’ omdat het een ontstekingsziekte is en ontstekingen geven pijn en vermoeidheid, dus dat is op zich niet gek. Doodmoe zijn en pijnen hebben is vrijwel standaard bij alle patiënten.

Pijn en vermoeid zijn is vreselijk, maar dat maakt u niet tot een ernstig zieke patiënt die wel even kan genezen in 3 maanden tijd. Een ernstig zieke patiënt geneest absoluut niet in 3 maanden! Een ernstig zieke patiënt heeft teveel mankementen in het lichaam. Het immuunsysteem functioneert niet meer goed, de patiënt draagt heel veel bacteriën die u niet zomaar onder controle kunt krijgen. Ernstig zieke patiënten liggen 24/7 in bed en vallen bijvoorbeeld weg of hebben septische en anafylactische shocks en liggen te schudden in bed, kunnen dement worden, blind worden, hebben vreselijk veel pijn en kunnen bijvoorbeeld ALS en MS klachten krijgen. Deze patiënten hebben zoveel afwijkingen in het lichaam die hersteld moeten worden, dat dit jaren kan duren.

Herstellen heeft tijd nodig. Dat geldt voor een gebroken arm en een verzwikte enkel en dat geldt al helemaal voor de ziekte van Lyme!

ILADS

Wereldwijd gaan patiënten naar ILADS artsen omdat ze regulier in de steek gelaten worden.  Alle grote artsen en onderzoekers zijn aangesloten bij ILADS.

ILADS geeft heel wat punten waar naar gekeken moet worden omdat deze bacterie ontzettend veel schade aanricht. De punten waar naar gekeken moet worden zijn:

 1. Diagnose / lab. test en uitgebreide vragenlijst
 2. Kan de patiënt nog ontgiften?
 3. Infectie Lyme, co-infecties en/of andere bestrijden
 4. Verzuring
 5. Orgaanondersteuning : Darm, lever, nier, huid, lymfe
 6. Darmbarrière en darmflora
 7. Parasieten, schimmelinfecties en virussen opsporen en oplossen
 8. Moduleren Immuunsysteem
 9. Heeft de patiënt intoleranties en allergieën?
 10. Zijn er laaggradige ontstekingen?
 11. Zijn er neurodegeneratieve afwijkingen en neuropsychiatrische afwijkingen?
 12. Heeft de patiënt last van milieu toxines, straling?
 13. Heeft de patiënt een disfunctie in de mitochondriën?
 14. Zijn er endocriene afwijkingen?
 15. Bioritme en slaap
 16. Disfunctie autonome zenuwstel
 17. Collageen en afzonderlijke klachten en symptomen

Zo simpel is het dus zeker niet. Ik ben heel blij voor de mensen die binnen een paar weken of maanden genezen zijn omdat zij nog wel konden detoxen, niet teveel afwijkingen hadden in het immuunsysteem, de mitochondriën, het zenuwstelsel en geen falende organen hadden, maar het feit dat u of een kennis wel is opgeknapt heeft dus met heel veel andere factoren te maken. Zie hierboven.

Ik hoop dat u beseft dat er heel veel factoren zijn die een rol spelen bij de ziekte van Lyme en co-infecties. De moeilijke puzzel zal moeten worden opgelost. Alle stukjes moeten passen en dat is een behoorlijke uitdaging voor de Lyme arts.

Bij ernstige patienten is er zoveel aangetast, kapot en niet werkend, dat kan alleen opgelost worden door alles stuk voor stuk aan te pakken en te herstellen en dat kost tijd, heel veel tijd.

This page is also available in: English

Aanbevolen berichten

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.