Ambassadeur Miro Kloosterman over de ‘S.O.S. Lyme’ filmpremière en de ziekte van Lyme

 in Algemeen, Behandeling, Diagnose, ILADS, Lyme, Overdracht

In  2010 werd acteur Miro Kloosterman (o.a. Thijs Kramer uit GTST en The Bodyguard) getroffen door de ziekte van Lyme. Hij zette alles op alles om deze slopende ziekte zijn lichaam uit te roeien.

“Op een gegeven moment werd ik doodmoe en sliep ik niet alleen ’s nachts, maar ook overdag. Mijn lichaam voelde gesloopt. Ik was echt doodsbang omdat alle energie uit mijn lichaam verdween. Op een gegeven ogenblik kon ik niet meer acteren en teksten uit mijn hoofd leren.”

Na 3,5 jaar zoeken wist ik het zeker en voelde ik aan alles dat het Lyme moest zijn. Toen Lyme ook daadwerkelijk was geconstateerd heb ik er van alles op losgelaten. Alles wat ik hoorde of las paste ik toe. Geloof me, na zoveel jaren extreem vermoeid te zijn (wat ontzettend moeilijk is uit te leggen aan iemand die gezond is) heb je er alles voor over en is niks te gek. Je wil gewoon weer fit zijn.

1 Waarom ben jij je gaan inzetten voor de ziekte van Lyme en ben je ambassadeur geworden van S.O.S. Lyme Epidemie?
Zelf ben ik jaren ziek geweest. Het is een enorme zoektocht geweest om te vinden wat het was maar ook om serieus genomen te worden door alles en iedereen. Met mij zijn er velen die hulp en erkenning nodig hebben. Daarom zet ik mij in voor de ziekte van Lyme en ben ik ambassadeur geworden van S.O.S. Lyme Epidemie.

2 Waarom moet volgens jou iedereen naar de ‘S.O.S. Lyme’ Film Première komen?
Zodat iedereen kan zien wat deze ziekte kan aanrichten en hoe het er voor staat in Nederland. Er zouden maatregelen getroffen moeten worden zodat mensen op tijd en op de juiste manier geholpen kunnen worden.

3 Hoe was de periode dat je de ziekte van Lyme had voor jou?
Dit is bijna niet te omschrijven, omdat je zoveel mee maakt op allerlei vlakken. Je lichaam houdt er langzaamaan mee op. Je hebt pijnen, bent vermoeid en je kunt niet meer helder nadenken etc. Op den duur ga je je geestelijk ook minder goed voelen. Als er regulier dan ook nog niks gevonden wordt dan voel je je in de steek gelaten. De zoektocht en de ziekte zelf duurt geen weekje, maar kan jarenlang duren.

4 Wat heb jij geleerd van deze ziekte?
Je leert doorvechten en niet opgeven. Moe zijn stelt niks voor als je weet hoe moe je kunt zijn van de ziekte van Lyme. Als je doorzet en hier uitkomt, dan maakt het je oersterk en leer je doorzettingsvermogen op andere vlakken in te zetten.

Onderteken daarom de petitie voor een goede richtlijn: https://iladsvoorlyme.petities.nl

De ziekte van Lyme is een onzichtbare epidemie met een veel grotere impact dan we met z’n allen denken. In deze documentaire willen we laten zien hoe het is om als patiënt te moeten leven met deze onbegrepen en vreselijke ziekte. Het is een film over onrecht, strijd en tegenstrijdige belangen.

De documentaire is één van de manieren om te werken aan meer aandacht, erkenning, onderzoek en een doorbraak voor chronische Lyme. Koop uw ticket hier en ondersteun daarmee gelijk het goede doel.

Programma -kort-

12.00 – 13.00 Ontvangst en bezoeken stands
13.00 – 13.10 Welkomstwoord
13.10 – 14.05 Film S.O.S. Lyme ‘de onzichtbare epidemie’
14.05 – 14.20 Toespraak regisseur
14.20 – 15.00 Pauze en bezoeken stands
15.00 – 15.10 Toespraak Dr. Horowitz
15.10 – 15.50 Internationale artsen aan het woord
15.50 – 16. 10 Optreden Pete Philly
16.10 – 17.00 After-drink en bezoeken stands

Locatie:
Theater de Bussel
Torenstraat 10
4901 EJ Oosterhout

Bestel uw tickets HIER

Bob Bleeker
Be-bob Fotografie
https://www.facebook.com/bob.bleeker
Aanbevolen berichten

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.