Week van de teek 2017 – Iedereen zou dit moeten weten

 in Algemeen, Diagnose, ILADS, Lyme

Week van de Teek: 3 tot en met 7 april 2017 – Iedereen zou dit moeten weten

De ziekte van Lyme
De ziekte van Lyme is een infectie ziekte veroorzaakt door de bacterie Borrelia.

Lyme is de snelst groeiende infectieziekte ter wereld. Dagelijks komen er patiënten bij. De getallen moeten non-stop bijgesteld worden vanwege de vele missdiagnoses zoals: ME, CVS, Fibromyalgie, MS, ALS, Alzheimer, Parkinson, Reumatische artritis, Lupus, ADHD, ADD, Psychiatrische klachten.

De klachten van de ziekte van Lyme zijn: neurologische (zenuwstelsel/hersenen), dermatologische (huid), reumatologische (spieren en gewrichten), cardiologische (hart), oftalmologische (ogen) en psychiatrische klachten. Deze bacterie kan alles in uw lichaam aantasten.

De Lyme bacterie kunt u vergelijken met het zusje Syfilis die in de jaren 30-50 een epidemie vormde.

Hoe ziek iemand wordt heeft te maken met de hoeveelheid bacteriën, hoelang ze al in uw lijf aanwezig zijn/groeien, hoe sterk het immuunsysteem is, hoe goed u nog in staat bent om te ontgiften en de hoeveelheid stress in uw leven.

Testen:
De testen in Nederland zijn helaas maar 30% betrouwbaar waardoor patiënten jarenlang met verkeerde diagnoses en onverklaarbare klachten rondlopen. Lyme patiënten wijken uit naar het buitenland omdat ze daar wel goede testen hebben.

Richtlijnen:
Volgens de IDSA/CBO-richtlijnen is Lyme een ziekte die vrij eenvoudig is vast te stellen en te behandelen. Een behandeling van 2 tot 4 weken antibiotica is voldoende. Bij blijvende of terugkerende klachten, moeten deze worden toegeschreven aan het ‘Post Lyme Syndroom’ of er wordt gezegd dat u geen Lyme meer kunt hebben.

Naast de CBO-richtlijnen zijn er ook nog de ILADS richtlijnen (International Lyme and Associated Diseases Society) Een organisatie waar alle grote artsen en onderzoekers bij aangesloten zijn. Zij leiden wereldwijd artsen op en doen onderzoek en behandelen Lyme patiënten met succes.

Volgens de ILADS-richtlijnen is Lyme een hardnekkige ziekte, vaak moeilijk vast te stellen en te behandelen. Een behandeling is nodig van minstens 6 weken antibiotica met hoge dosering (direct na de beet). Blijvende of terugkerende klachten kunnen wijzen op een blijvende actieve infectie en reden zijn voor een langere behandeling van maanden tot soms jaren.

Helaas wordt deze behandeling niet vergoed omdat men in Nederland regulier vasthoudt aan de IDSA/CBO richtlijnen van 2 weken antibiotica waardoor wij ziek blijven. De bacterie wordt gedood tijdens de celdeling, deze vindt pas plaats rond de 4 weken, vandaar dat ILADS direct na de beet 6 weken antibiotica geeft.

Co-infecties en overdracht:
Teken dragen tegenwoordig niet alleen de Borrelia bacterie maar ook: Babesia, Ehrlichia, Rickettsia, Brucella, Bartonella, Mycoplasma, Yersinia etc. (Familie van de malaria en de pest)

Lyme en co-infecties zijn overdraagbaar bij een beet van: een teek, luis, spin, vlo, mijt, muggen en andere stekende insecten. De ziekte van Lyme is ook overdraagbaar via bloedtransfusies, van moeder op ongeboren baby, via borstvoeding, rauwe melk/vlees, via huisdieren, vaccins en seksueel contact.

Voor meer informatie kunt u terecht op deze website en de facebookpagina ziektevanlyme

Bekijk ook onze video:

Aanbevolen berichten

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.